Cikao Park Purwakarta – Attracties, Tickets & Spannende Activiteiten voor Vakantie

Posted on

Ticket prijs: IDR 10.000; Map: Controleer locatie
Adres: Jl. Raya Sukatani, Cisalada, Kec. Sukatani, Kab. Purwakarta, West-Java.

Deze toeristische attractie van Cikao Park is erg populair bij het publiek, dat zich in Purwakarta bevindt en verschillende attracties heeft, zoals het zeer beroemde waterpark. Daarnaast zijn er nog steeds illusiehuizen, lantaarntuinen en dierenparken die ook interessant zijn om te verkennen.

Dit recreatiegebied is behoorlijk compleet, dus het is niet verwonderlijk dat veel bezoekers komen genieten van de attracties, zoals zwemmen in het waterpark. Dit waterpark is behoorlijk indrukwekkend ontworpen, dat is als een echt strand dat een eiland omringt met kleurrijke kleine rotsen aan de rand.

Behalve dat u kunt zwemmen in het waterpark met golven en schuim, kunt u ook genieten van zwemmen met kalm water. Niet alleen dat, deze toeristische attractie heeft ook een dierenpark waar je kennis kunt maken met verschillende soorten dieren.

Entree Ticketprijzen & Openingstijden

Locatie van Cikao ParkLocatie van Cikao Park
Afbeelding tegoed: Google Maps Banyumas trans

Om de toeristische attractie van Cikao Park binnen te gaan, is het redelijk betaalbaar, vooral als we zoveel kunnen spelen als we willen op deze verschillende attracties. Maar we moeten geld uitgeven om in elk van de verschillende attracties te komen.

Hieronder volgt een opsomming van de kosten die u doordeweeks moet besteden, namelijk wanneer we net door de voordeur komen wordt er een tarief van 10.000 in rekening gebracht. als je daarna in het waterpark wilt zwemmen, moet je 40.000 per persoon betalen.

En als je je verveelt en samen met de dieren van de natuur wilt genieten, kun je het dierenpark bezoeken, waarvoor 20.000 rupiah per persoon in rekening wordt gebracht. En jullie millennials, als je Cikao Park bezoekt, mag dit voertuig niet worden gemist, want het heeft een unieke fotoplek die heel anders is dan de andere. Het tarief is ook erg goedkoop, dat is ongeveer 30.000.

En de toegangsprijzen voor het weekend zijn ook anders dan normaal, want de eerste toegang zelf kost 20.000 en om het waterpark te betreden is ongeveer 50.000 rupiah. Het kost 30.000 om naar het dierenpark te gaan en 40.000 rupiah naar het illusiehuis. de vergoeding is anders en hoger dan gebruikelijk omdat er in het weekend veel bezoekers komen. Ondertussen zijn de openingstijden van 08.00 tot 17.00 uur WIB.

Belangrijkste attracties van Cikao Park

Belangrijkste attracties van Cikao ParkBelangrijkste attracties van Cikao Park
Afbeelding tegoed: Google Maps Novia K22

1. Heb een toeristische bestemming voor onderwijs

Het interessante van deze toeristische attractie is dat het een dierenpark heeft in de vorm van een mini-dierentuin met bestaande dieren, en kan worden gebruikt als educatief medium voor kinderen. Zodat het hen kan helpen om verschillende soorten dieren te leren kennen die ze nog nooit eerder hebben ontmoet.

2. Modern toerisme

Interessant nogmaals, voor jullie millennials die een hobby hebben om foto’s te maken, kun je deze toeristische attractie bezoeken. Want daarin staat een illusoir huis dat altijd met de tijd meegaat, zodat het huidige ontwerp geschikt is om als fotoachtergrond te gebruiken.

3. Ga op familiereis

Dit Cikao-park kan als familietour worden gebruikt omdat het een uniek zwembad heeft en anders is dan de andere. Die kan worden gebruikt voor alle lagen van de bevolking, zowel kinderen, tieners als ouders. En meestal bezocht door groepen schoolkinderen als activiteit van het bureau. Daarom zijn er in het weekend altijd veel bezoekers uit verschillende regio’s.

4. Koele natuurlijke sfeer

Hoewel deze tour zich tussen grote steden vol met verschillende soorten industrieën bevindt, is het weer een beetje warm in Purwakarta. Wanneer u echter bij deze toeristische attractie aankomt, voelt u de koele en mooie lucht en het prachtige landschap.

Je kunt hier ook op culinair jagen, typisch voor het Purwakarta-gebied dat ook heel goed bekend is in het buitenland, namelijk sate maranggi.

Interessante activiteiten die bezoekers doen

Interessante activiteiten in Cikao ParkInteressante activiteiten in Cikao Park
Afbeelding tegoed: Google Maps SEP MAKSUM

1. Bezoek het Hobbithuis

Dit dierenpark heeft interessante plekken die door bezoekers worden gerespecteerd, zoals het hobbithuis. Binnen in de ingang is het rond ontworpen, met daarop het Cikao Park-habitathuis. Eenmaal binnen zie je verschillende kleine en kleurrijke paddenstoelenhuizen verspreid over het gebied.

Dit paddenstoelenhuis is niet leeg, maar bewoond door een aantal schattige en grappige konijnen. Hier mogen de toeristen ter plaatse eten of foto’s maken.

2. Maak foto’s bij Lantern Garden

In deze natuurlijke toeristische plek zijn er lantaarnritten die erg mooi en ook interessant zijn. Dit voertuig wordt vaak het voertuig met de grootste lantaarn van West-Java genoemd. En heeft een plek die zo breed is en versierd met veel lantaarns met verschillende vormen. Uitgaande van de vorm van dieren, bloementuinen en zelfs tekenfilms.

Het landschap is erg mooi, vooral ‘s nachts met het licht van de lantaarns in verschillende vormen en kleuren. Maakt een romantische indruk waardoor het geschikt is om met je partner te gaan wandelen. En vergeet niet om foto’s te maken die als herinneringen kunnen worden gebruikt.

3. Zwemmen in het waterpark

Het waterpark bij deze attractie is heel anders dan de meeste waterparken. Wat het onderscheidt, is het ontwerp. Het ontwerp van deze tour lijkt meer op een echt strand en de randen van het zwembad zijn versierd met kleurrijke stenen met een symmetrische zwembadvorm. Zodat het er aantrekkelijk uitziet, plus meerdere tuinhuisjes met rieten daken om te zitten en te rusten.

4. Speel in de Foam Pool

Nodig tijdens het spelen in dit schuimbad enkele vrienden, familie en familieleden uit om het met het grote aantal mensen spannender te maken. Dit schuimbad is vrij ruim met veel schuim verspreid als sneeuw. En de fontein werd de bron van het water.

Naast het spelen van foam in de foampool zijn er nog veel meer spellen die je moet proberen. Net als race-glijbanen en spiraalglijbanen, is dit spel genoeg om onze adrenaline te testen, als je hoogtevrees hebt.

Als u zich moe en moe voelt, maar toch niet wilt eindigen in het waterpark, dan kunt u een rek over het zwembad en zitzakkussens huren terwijl u ontspant en geniet van het uitzicht.

5. Spelen en leren in het Dierenpark

Binnen Cikao Park is er ook een plek om educatie en entertainment te bieden aan kinderen, namelijk het dierenpark. Ook de dieren zijn hier divers en behoorlijk compleet, zoals leguanen, kangoeroes, apen en zelfs tijgers. Met dit grote aantal dieren zullen kinderen zich niet snel vervelen of vervelen.

Niet alleen dat, deze mini-oo heeft ook een vogelpark. Waarin er verschillende soorten pluimvee zijn die toeristen zullen vermaken. Er zijn vogels zoals pauwen, papegaaien, kalkoenen, tot zelfs grote vogels, namelijk de struisvogel.

Deze toeristische bestemming is ook uitgerust met verschillende soorten planten die bezoekers kunnen gebruiken om de dieren te voeren, de functie is dat kinderen direct kunnen leren en omgaan met dieren.

6. Speel in het waterpark met golven

Dit zwembad is als een echt strand en is uitgerust met strandzand dat de situatie zo echt maakt. Zodat kinderen uitgenodigd kunnen worden om zandkastelen te maken en andere spelletjes te doen. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken, want deze plek is erg veilig. Vergeleken met een echt strand.

Dit zwembad heeft golven, zodat je je lichaam kunt laten slingeren als je in het water bent. En huur een praalwagen met dubbele banden zodat deze voor twee personen met vrienden of familie kan worden gebruikt.

7. Bezoek het Illusiehuis

In dit illusiehuis is het landschap best interessant omdat het een unieke en aantrekkelijke kleurencombinatie heeft met verschillende schilderijen. In het huis van illusie II zul je echter een tunnel tegenkomen die ronddraait en je in de war brengt. En na het verlaten wordt je hoofd duizelig.

Dit wordt echter behandeld met de fotospots die best interessant en mooi zijn om naar te kijken, dus het is goed om als selfie-achtergrond te gebruiken.

8. Avontuur

Deze toeristische attractie in Cikao Park biedt ook andere interessante attracties die door kinderen en tieners kunnen worden gebruikt. Net als waterfietsen, ATV’s en mini-achtbanen kun je hier ook voelen. Deze achtbaan is best spannend omdat het je lef kan prikkelen. Je kunt naar hartenlust van dit spel genieten, maar je moet natuurlijk wel meer uitgeven.

Faciliteiten beschikbaar bij attracties

Faciliteiten beschikbaar in Cikao ParkFaciliteiten beschikbaar in Cikao Park
Afbeelding tegoed: Google Maps Egi Kusnandi

Net als bij toeristische attracties in het algemeen voor het gemak van toeristen, biedt Cikao Park ook verschillende ondersteunende faciliteiten die behoorlijk compleet zijn. Er is namelijk een parkeerplaats die zo breed is dat er plaats is voor ongeveer 1000 vierwielige voertuigen zoals auto’s. Er is ook een gebedsruimte met een uniek en kleurrijk ontwerp.

Het heeft ook een cafetaria die kan worden gebruikt om eten te kopen, zodat je naar hartenlust van deze attractie kunt genieten zonder je zorgen te maken dat je verhongert. Daarnaast is er ook een tuinhuisje waar u gratis gebruik van kunt maken om lekker achterover te leunen. Er is ook een badkamer die kan worden gebruikt om van kleding te wisselen.

In deze toeristische attractie zijn er veel instagenic fotospots. En heeft een groot zwembad dat plaats biedt aan best veel mensen. Evenals diverse waterattracties waar u gebruik van kunt maken.

Adres en route naar Cikao Park Locatie

Adres Cikao ParkAdres Cikao Park
Afbeelding tegoed: Google Maps Tony Wisata Travel

Cikao Park ligt in West-Java, precies in het zuidelijke deel van het district Purwakarta en het district Sukatani. En meer precies op Jl Sukatani, Cisalada. Voor toeristen die deze tour vanuit de richting van de stad Purwakarta willen bezoeken, moeten ze een vrij korte afstand afleggen, dat is ongeveer 5 kilometer in 20 minuten.

Als je uit Bandung komt, begin dan met het nemen van de tolweg na die afslag bij Jatiluhur, kijk dan naar het bord op de weg die naar toeristische bezienswaardigheden leidt en volg gewoon de instructies. Daarna kom je op de locatie aan want vanaf daar is het vrij dicht bij de locatie. Je hebt slechts ongeveer 1,5 uur nodig van de stad Bandung.

Dat is de informatie die je kunt vinden over Cikao Park in Purwakarta. Je moet deze tour bezoeken omdat het een verscheidenheid aan interessante attracties heeft, evenals onderwijs en een eigentijdse plek die zeer geschikt is voor kinderen, tieners en zelfs volwassenen. En hier kunt u genieten van ritten die zo compleet zijn tegen betaalbare prijzen.

DifaWisata.com – Goedkope Tour Pakketten in 2022 tegen betaalbare prijzen. Ontdek samen met ons nieuwe vakanties en ervaringen. Met de Indonesische Tour Privé Tour, niet gecombineerd met andere deelnemers, wordt uw vakantie persoonlijker en aangenamer. We bieden verschillende keuzes van goedkope vakantiepakketten en tourprogramma’s op basis van uw budget. Reisroute, we passen ons aan aan het gebedsschema en het eten dat we bieden in halal-gecertificeerde restaurants, wat ons een reisbureau maakt voor Indonesisch halal-toerisme.

Paket Wisata Murah

DifaWisata.com – Paket Wisata Murah tahun 2022 dengan harga terjangkau. Temukan liburan serta pengalaman yang baru bersama kami. Dengan perjalanan Private Tour Wisata Indonesia, tidak digabung dengan peserta lain, menjadikan liburan Anda lebih personal dan menyenangkan. Kami menyediakan beberapa pilihan Paket liburan murah dan program wisata sesuai budget Anda. Itinerary tour, kami sesuaikan dengan jadwal sholat & Makanan yang kami sediakan di restoran bersertifikat halal, yang menjadikan kami sebagai biro perjalan Wisata halal Indonesia.

Sumber Link: Kunjungi website

.
Kunjungi: Cikao Park Purwakarta – Attracties, Tickets & Spannende Activiteiten voor Vakantie
.
🏢 PAKET WISATA MURAH
💬 CS(WA): 0852-1112-7625
ㅤㅤ
Official IG: https://www.instagram.com/difatours/

#liburanyuk #wisataseru #wisataalam #infoliburan #wisatakeluarga #mainkesini #liburankeluarga #jalanjalanseru #liburanasyik #pesonaalam #wisataalam #liburanyuk #wisataedukasi #indonesia #liburanhemat #agentravel

Tinggalkan komentar